ukraina-cherez-profitsyt-znovu-peredaie-nadlyshky-elektryky-polshchi-vnaslidok-obstriliv-rf-ye-novi-poshkodzhennia-v-merezhakh-u-6-oblastiakh

Україна через профіцит знову передає надлишки електрики Польщі, внаслідок обстрілів рф є проблеми зі світлом у 6 областях

 • 31890 переглядiв

Через профіцит електроенергії в енергосистемі України 27 лютого надлишки електроенергії передаються до енергосистеми Польщі.  Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишається 371 населений пункт. Про це повідомляє УНН із посиланням на Укренерго та Міненерго. 

Деталі

Як повідомляє Укренерго, сьогодні сонячна та вітряна погода сприяють активній роботі електростанцій на ВДЕ. Водночас споживання через потепління та активну роботу дахових СЕС знаходиться на досить низькому рівні.  Через це в денні години утворився надлишок електроенергії. 

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит "Укренерго", польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 16:00 надає аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1661 МВт*год. 

- вказали в Укрнерго.

Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишається 371 населений пункт. Є нові пошкодження в мережах та знеструмлення споживачів в Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Як додали в Міненерго, на Дніпропетровщині через бойові дії відключено повітряну лінію. Знеструмилась підстанція водоканалу і виникли проблеми з водопостачанням  Нікополя. Протягом години водоканал частково заживлено за резервною схемою, вказали у відомстві. 

З технічних причин є знеструмлення в Київській області, тривають ремонтні роботи. 

Експорт та Імпрот 

Експорт сьогодні здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 676 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 280 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Словаччини, Польщі, Молдови, а також в денні та вечірні години з Румунії. Загальний обсяг 1 153 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 354 МВт.

рф атакує енергетику не тільки взимку: в Укренерго розповіли, що роблять для зміцнення енергосистеми27.02.24, 09:30

Популярні

Новини по темі