u-tspd-poperedyly-pro-feik-shchodo-vidkliuchennia-svitla-ta-vody-na-sumshchyni

У ЦПД попередили про фейк щодо відключення світла та води на Сумщині

 • 32067 переглядiв

В четвер, 26 вересня, стало відомо, що українці отримують фейкові повідомлення у месенджерах від нібито ДСНС щодо перебоїв з електроенергією та водопостачанням у Сумській області. Про це попередили в Центрі протидії дезінформації, передає УНН.

Деталі

Аналітики розповіли, у фейкових повідомленнях йшлось про серйозні перебої з електроенергією та водопостачанням у Сумській області через російські авіаудари з акцентом на те, що електрики і води не буде протягом трьох тижнів.

У повідомленнях також закликають жителів області придбати все необхідне "для життя в екстрених умовах"

В Україні розвінчали кремлівський фейк про плани США "замінити" Зеленського на когось іншого17.08.24, 10:11

 Верифікувавши інформацію в ДСНС України, Центр повідомляє, що подібні повідомлення є фейковими, а ДСНС не займалася такою розсилкою. Крім того, акаунти, з яких надсилаються ці повідомлення, видаляються через декілька годин, що вказує на організовану дезінформаційну кампанію

- заявили в Центрі протидії дезінформації.

Фахівці пояснюють  - такі фейки поширюються для того, щоб створити паніку серед населення, викликати недовіру до офіційних джерел та дезорієнтувати українців у період війни.

Нагадаємо

Влітку Центр протидії дезінформації РНБО спростував російський фейк про вбиту вагітну жінку під час евакуації з Курської області. Керівник Центру Андрій Коваленко заявив, що ця інформація розрахована на емоції росіян і не має доказів.

Популярні

Новини по темі