u-2023-rotsi-sbu-vdalosia-vyiavyty-47-ahenturnykh-merezh-maliuk

У 2023 році СБУ вдалося виявити 47 агентурних мереж - Малюк

 • 29749 переглядiв

Голова Служби безпеки України повідомив, що минулого року було виявлено та затримано 47 розвідувальних мереж, які працювали на ворога, а з початку війни було затримано понад 2 000 зрадників.

Минулого року Службі безпеки України вдалося виявити та затримати 47 агентурних мереж, які працювали на ворога. З початку війни затримано понад 2 тис. державних зрадників. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк під час форуму "Україна. Рік 2024", передає УНН.

"47 агентурних мереж виявлено і затримано минулого року. Понад 2 тис. держзрадників затримано з початку війни. І понад 5 тис. колаборантів. 47 агентурних мереж - це справжній "гадюшник" на тілі неньки України. Це негідники, які працювали на ворога. І сьогодні ми вицілюємо не одноосібних держзрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий в боротьбі з організованою злочинністю", - сказав Малюк.

За словами Малюка, у Дніпрі вдалося викрити велику агентурну мережу "Сєрп", яка діяла довгий час і було затримано 8 чоловік.

"Всі працювали на гру рф. Велику кількість інформації передавали ворогу, в тому числі організовували ракетні обстріли. Сьогодні вони дають викривальні покази", - додав голова СБУ.

Окрім того, найбільша агентурна мережа була в Миколаєві і нараховувала 13 чоловік. 

Нагадаємо

СБУ повідомила про підозру полковнику фсб, який під час окупації Харківщини катував людей та "кришував" мародерів.

Популярні

Новини по темі

У 2023 році СБУ вдалося виявити 47 агентурних мереж - Малюк

 • 29749 переглядiв

11 російських кораблів вразили морські дрони Sea Baby - Малюк

 • 24877 переглядiв