stefanishyna-pro-vstup-do-yes-ukraina-maie-vykonaty-shche-nyzku-zoboviazan-yak-praktychnykh-tak-i-politychnykh

Стефанішина про вступ до ЄС: Україна має виконати ще низку зобов'язань, як практичних, так і політичних

 • 24558 переглядiв

Україна повинна виконати широкий спектр політичних і практичних зобов'язань для отримання членства в ЄС, включаючи реформи в області основних прав і впровадження понад 20 000 стандартів ЄС в свою правову систему, переговори щодо яких повинні початися 25 червня.

Україна стоїть перед необхідністю виконання широкого спектру зобов'язань, які охоплюють як політичну, так і практичну сфери для отримання членства в Європейському союзі. На цьому в ефірі "Ми-Україна" наголосила міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН.

"Політичний блок буде розпочинатися і завершуватися реформами у сфері фундаментальних прав," - наголосила вона.

Стефанішина озвучила прогнозовані терміни вступу України в ЄС25.06.24, 20:32

Ці реформи є критично важливими для відповідності України політичним критеріям членства в ЄС. Міністерка підкреслила, що Україна планує представити свій політичний блок вже до кінця поточного року, після чого продовжуватиме реалізацію визначених завдань аж до прийняття рішення про членство.

Що стосується практичного блоку, Стефанішина озвучила наступну цифру:

"Практичний блок наших зобов'язань по кожному сектору - я нагадаю, що Україна має впровадити у свою правову систему понад 20000 різних стандартів ЄС. Нам дуже допомогла на цьому шляху Угода про асоціацію", - відзначила міністерка.

Нагадаємо

У вівторок, 25 червня, у Люксембурзі пройде перша міжурядова конференція Україна-ЄС на рівні міністрів, що ознаменує старт перемовин з ЄС про членство

Популярні

Новини по темі

Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт

 • 23642 переглядiв

Зеленський звільнив голову Вінницької ОВА Борзова

 • 19571 переглядiв