ssha-zaiavyly-pro-bahatoobitsiaiuchyi-pochatok-perehovoriv-shchodo-peremyria-u-hazi

США заявили про "багатообіцяючий початок" переговорів щодо перемир’я у Газі

 • 14092 переглядiв

Білий дім повідомив про "багатообіцяючий старт" переговорів у Катарі щодо припинення вогню в Газі. Проте, угоди ще не досягнуто, попереду багато роботи для звільнення заручників та допомоги цивільним.

Білий дім бачить "обіцяючий початок" переговорів щодо припинення вогню у секторі Гази. Втім, про негайне завершення бойових дій та укладання угоди, поки не йдеться.

Пише УНН із посиланням на Times of Israel та Barrons.

Деталі

Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки повідомив журналістам, що зустріч у Катарі стала "багатообіцяючим стартом". Але посадовець наголосив, що Угоди про припинення вогню в секторі Гази у Досі досягнуто не буде.

"Попереду ще багато роботи. Враховуючи складність угоди, ми не очікуємо, що сьогодні ми завершимо ці переговори з угодою", - сказав він.

Кірбі зазначив, що перешкоди, які залишилися, - можна подолати.

Нам потрібно побачити звільнення заручників, допомогу палестинським цивільним у Газі, безпеку для Ізраїлю та зниження напруженості в регіоні, і ми повинні побачити ці речі якомога швидше

- сказав Кірбі.

Нагадаємо

Колишній президент США Трамп обговорив з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу ситуацію із заручниками та припинення вогню в Газі. Розмова відбулася напередодні важливого раунду переговорів у Досі за участю США, Катару, Єгипту та Ізраїлю.

УНН раніше повідомляв, що лідери США, Єгипту і Катару ініціювали термінові переговори між Ізраїлем та ХАМАС 15 серпня, з метою укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників.

Популярні

Новини по темі