ssha-vidpravyly-pershyi-korabel-dlia-oblashtuvannia-portu-v-hazi

США відправили перший корабель для облаштування порту в Газі

 • 87874 переглядiв

США відправляють свій перший корабель, USS General Frank Besson, щоб доставити обладнання для будівництва тимчасового морського порту в Газі для полегшення доставки гуманітарної допомоги в регіон.

Американський корабель "Генерал Френк Бессон" вирушив до узбережжя сектору Газа, щоб доставити обладнання для будівництва тимчасового морського порту в регіоні, повідомляє пресслужба Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM) у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

"9 березня 2024 року корабель армії США (USAV) ​​"Генерал Френк С. Бессон" … залишив об'єднану базу Ленглі-Юстіс на шляху до Східного Середземномор'я менш ніж через 36 годин після того, як президент Байден оголосив, що США нададуть гуманітарну допомогу Газі морем

йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що судно матеріально-технічного забезпечення "Генерал Френк Бессон" доставить перше обладнання для створення тимчасового терміналу, куди привозитимуть життєво важливі гуманітарні вантажі.

Контекст  

7 березня президент США Джо Байден повідомив, що доручив американським військовим створити тимчасовий порт на узбережжі сектора Газа, який дозволить доставляти допомогу до регіону із середземноморських країн.

Будівництво морського порту Байдена в Газі може зайняти 60 днів – Пентагон10.03.24, 01:22

Популярні

Новини по темі

Над Бєлгородщиною збиті два безпілотники

 • 65965 переглядiв

Bloomberg: іноземні компанії розпочали відновлення України

 • 106476 переглядiв

Apple розробляє ноутбук зі складним дисплеєм

 • 39705 переглядiв

США відбили масований удар дронів хуситів

 • 65122 переглядiв