ssha-pidtrimuyut-ukrayinu-pered-oblichchyam-zalyakuvan-z-boku-rosiyi-derzhdepartament

США підтримують Україну перед обличчям залякувань з боку Росії - Держдепартамент

 • 10173 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Речник Державного Департаменту США Нед Прайс заявив про занепокоєння нещодавньою ескалацією російської агресії у cхідній Україні, в тому числі достовірною інформацією про рух російських військ на українських кордонах та в окупованому Криму. Про це повідомляє УНН з посиланням на “Голос Америки”.

Деталі

Речник Державного Департаменту США Нед Прайс нагадав, що минулого місяця через ескалацію агресії на сході України загинуло 4 українських солдатів та поранено ще 2 осіб українського персоналу.

Російські дестабілізуючі дії підривають прагнення деескалації, які були закріплені в угоді за посередництвом ОБСЄ у липні минулого року, додав Прайс.

Цитата

“Ми обговорюємо наше занепокоєння щодо цієї ескалації та порушення режиму припинення вогню та регіональне напруження з нашими союзниками по НАТО”, — сказав речник закордонного відомства. Також він наголосив, що США неодноразово заявляли — вони підтримують Україну перед обличчям залякувань та агресії з боку Росії.

Нагадаємо

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія здійснює поступове нарощення військ поблизу державного кордону України – на Півночі, на Сході і на Півдні. Загалом очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що у сукупності з наявними розгорнутими силами та засобами поблизу державного кордону з Україною створює загрозу воєнній безпеці держави. Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки.

За даними розвідки, Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України. У політиці Сполучених Штатів щодо України зберігається двопартійна підтримка, переконана посол України у США Оксана Маркарова. 

Також вона повідомила, що Україна і США разом працюють у протидії російському впливу.

Адміністрація США висловила занепокоєння у зв’язку з кампанією дезінформації, яку поширює Росія щодо пояснення причин для зосередження військ на кордоні з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106466 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102711 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100577 переглядiв

    Новини по темі

    Проросійські сили дискредитують посольство України в Латвії

     • 26687 переглядiв

    Футбол: лідер Першої ліги здобув восьму перемогу поспіль

     • 15336 переглядiв

    Рахунки Світлани Тіхановської в Білорусі заблоковані

     • 14237 переглядiв

    Україна і Туреччина розширили авіасполучення між країнами

     • 11013 переглядiв