ssha-mozhut-nadislaty-ukraini-paket-dopomohy-na-375-mln-dol-z-raketamy-dlia-f-16-politico

США можуть надіслати Україні пакет допомоги на 375 млн дол. з ракетами для F-16 - Politico

 • 55929 переглядiв

Наступного тижня США планує відправити Україні новий пакет військової допомоги на суму 375 млн доларів, до якого, окрім снарядів до HIMARS, артилерійських снарядів, можуть увійти ракети середньої дальності для українських F-16, пише видання Politico, передає УНН.

Деталі

"США розглядають можливість надіслати Україні ракети середньої дальності для нового флоту F-16 у межах пакету військової допомоги вартістю 375 млн доларів, який, як очікується, буде оголошено в понеділок", - пише видання.

Зазначається, що ракети Joint Standoff Weapon, які використовує ВПС і ВМС США, може вражати цілі на відстані понад 70 миль (112 км).

"Діапазон в понад 70 миль дозволить пілотам триматися подалі від лінії фронту та російської протиповітряної оборони, що дасть Києву новий спосіб цілити по фронтових складах зброї, ускладнюючи операції для російських сил", - зазначає видання.

Доповнення

Видання Reuters повідомляло, що пакет військової допомоги включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння.

Вміст і розмір пакету можуть змінитися найближчими днями перед очікуваним підписом президента США Джо Байдена.

Нагадаємо

США готують новий великий пакет військової допомоги Україні, але його постачання може затриматися. У Пентагоні залишилося майже 6 млрд дол. на допомогу, термін використання більшості з яких спливає за два тижні.

Популярні

Новини по темі

Шольц вкотре відмовився поставляти Україні ракети Taurus

 • 33648 переглядiв

Над Черкащиною вночі "мінуснули" два ворожі дрони

 • 16458 переглядiв