ssha-mozhut-nadaty-hruzii-ekonomichnu-dopomohu

США можуть надати Грузії економічну допомогу

 • 35595 переглядiв

Конгрес США може розглянути можливість надання Грузії економічної та військової допомоги, включаючи преференційну торгівлю, покращення доступу до ринків, лібералізацію візового режиму та військову підтримку для територіальної оборони від російської агресії, якщо Грузія відмовиться від антизахідної риторики, поважатиме права людини та відкличе свій закон про "іноземних агентів", подібний до російського.

Конгрес США може розглянути військовий та торговельний пакет допомоги для Грузії, якщо країна відмовиться від антизахідної риторики та дотримуватиметься прав людини. Про це у понеділок, 20 травня, пише Politico з посиланням на проєкт закону конгресмена-республіканця від Південної Кароліни Джо Вілсона, передає УНН.

Деталі

Зокрема, надати Грузії Сполучені Штати готові: пільговий торговельний режим, покращений доступ до американських ринків, лібералізацію візового режиму та пакет військової підтримки.

У законопроєкті передбачена військова допомога для безпеки та оборони, яка, як пише видання, "ідеально підходить для територіальної оборони від російської агресії".

Цей же законопроект передбачає жорсткі санкції щодо політиків із правлячої "Грузинської мрії" та їхніх сімей, якщо не буде відкликано їхній закон про так званих "іноагентів", який є російським аналогом.

Пакет буде надано, якщо влада Грузії продемонструє значний і стійкий прогрес у відродженні своєї демократії

йдеться у документі.

Зазначається, що законопроєкт можуть винести на розгляд Конгресу 20-26 травня.

Грузія не може бути однією ногою в москві, якщо хоче вступити до ЄС - глава МЗС Литви15.05.24, 22:31

Популярні

Новини по темі

США можуть надати Грузії економічну допомогу

 • 35595 переглядiв

У Німеччині від удару блискавки постраждало 10 людей

 • 30319 переглядiв

В Ірані повідомили дату виборів нового президента

 • 25886 переглядiв

В Харкові пролунали вибухи

 • 101955 переглядiв

У Одесі чутно вибухи

 • 31562 переглядiв

Китай вивів у космос чотири нові супутники

 • 27125 переглядiв