sikorskyi-poiasnyv-svoi-slova-shchodo-referendumu-v-krymu-propozytsiia-prolunala-u-ramkakh-hipotetychnoi-dyskusii

Сікорський пояснив свої слова щодо референдуму в Криму: пропозиція пролунала у рамках гіпотетичної дискусії

 • 24541 переглядiв

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна підтримує територіальну цілісність України, а його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для організації референдуму пролунала у рамках гіпотетичної дискусії. Про це пише Onet, передає УНН.

Польща, безумовно, підтримує територіальну цілісність України, у цьому немає сумнівів, і я на цьому неодноразово наголошував. Проте на конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів у режимі не для протоколу (конфіденційно, без цитування), де ми задавалися питанням, як реалізувати пропозиції самого президента Зеленського щодо повернення Криму. Він говорив про дипломатичну діяльність 

- сказав Сікорський.

Також він прокоментував публікації ЗМІ про "суперечку" із Зеленським у Києві, зазначивши, що Польща підтримує Україну військово, фінансово, гуманітарно, але, як буває між сусідами, інколи є питання, які потрібно вирішити.

"Нам потрібні більш жваві та ще інтенсивніші контакти з Україною для її вступу до Європейського Союзу, а також ми сподіваємося, що Україна також проявить чутливість до наших вимог", - додав Сікорський.

Нагадаємо

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під мандат ООН для організації референдуму про те, хто є його законними жителями. В Меджлісі кримськотатарського народу заявили, подібні заяви є "неприпустимими та цинічними".

МЗС України зреагували на пропозицію польського міністра передати Крим під мандат ООН, щоб провести там "чесний референдум".

Популярні

Новини по темі

На Донеччині окупанти дроном вдарили по рятувальниках

 • 25369 переглядiв

Австралія може передати Україні списані танки M1A1 Abrams - ЗМІ

 • 48575 переглядiв