sholts-pidtverdyv-shcho-ne-nadast-ukraini-rakety-taurus

Шольц підтвердив, що не надасть Україні ракети Taurus

 • 88152 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовляється надавати Україні крилаті ракети Taurus через побоювання ескалації у відносинах між росією і НАТО.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що відмовляється від надання Україні крилатих ракет Taurus, знову ж таки, через страх ескалації, передає УНН з посиланням на AFP.

Ми не допустимо ескалації між росією та НАТО 

- сказав Шольц у п'ятницю на заході громадянського діалогу в Берліні з нагоди 75-ї річниці оприлюднення Основного закону.

За його словами, Німеччина "вичерпала все можливе до межі" у постачанні зброї, але Шольц підтвердив своє зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, аби вона могла захистити себе.

"Однак, з огляду на високу дальність і точність, поставка крилатих ракет Taurus виправдана лише в тому випадку, якщо ми зможемо самі визначити та встановити цілі. Однак це неможливо, не ставши частиною суперечки самостійно", - сказав Шольц.

Нагадаємо

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що Європа повинна продовжувати збільшувати допомогу Україні навіть після схвалення великого пакету допомоги від США.

Популярні

Новини по темі

Шольц підтвердив, що не надасть Україні ракети Taurus

 • 88152 переглядiв