ukenru
shmyhal-pospilkuvavsia-iz-vodiiamy-na-punkti-propusku-krakivets-korchova-ta-rozkazav-pro-plany-z-rozblokuvannia-kordoniv

Шмигаль поспілкувався із водіями на пункті-пропуску "Краківець-Корчова", та розказав про плани з розблокування кордонів

 • 45720 переглядiв

Прем'єр-міністр України виявив, що більшість водіїв вантажівок, які застрягли на пункті пропуску "Краковець-Корчова" через блокаду польського кордону, перевозили різні товари, окрім сільськогосподарської продукції, що завдало шкоди як українським виробникам, так і європейським ринкам. Український уряд планує запропонувати запровадити систему електронної черги, подібну до української, щоб скоротити час очікування на кордоні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав пункт пропуску "Краківець-Корчова", та поспілкувався із водіями вантажівок, які застрягли там через блокаду поляками кордону. Про що довідався Шмигаль, та який план має український Уряд для розблокування проїздів на україно-польському кордоні пише УНН із посиланням на пресслужбу прем’єр-міністра України.

Деталі

Шмигаль розповів, що під час спілкувалися з водіями вантажівок, які застрягли на пункті пропуску "Краківець-Корчова" через блокаду кордону він дізнався, що більшість з них везе різноманітні товари, не лише сільгосппродукцію.

Очевидно, що блокада вийшла за межі зернового питання. І це шкодить не лише українським виробникам, але і європейським ринкам, для яких ця продукція призначалася. 

 – зауважив Шмигаль.

Політик нагадав, що Уряд України перебуває в постійній комунікації з польськими колегами для розв’язання цієї кризи. Та зазначив, що один із запропонованих кроків уже зроблений. А саме, Уряд Польщі визнав пункти пропуску і залізничні підходи до українського кордону об’єктами критичної інфраструктури. Аналогічне рішення ухвалив й український Уряд.

Зброя, продукти подвійного призначення, пальне, гуманітарна допомога мають рухатися безперешкодно. Станом на сьогодні не зафіксували жодної затримки чи порушень до такого типу вантажів. 

– повідомив прем’єр.

Він також запевнив, що українська сторона пропонуватиме польським колегам впроваджувати систему електронної черги, аналогічну тій, яка діє в Україні.

Завдяки єЧерзі час фізичного очікування на кордоні з нашого боку не перевищує 10-16 годин, тоді як з польського боку водії очікують 7-10 днів. 

 – наголосив Шмигаль.

Додатково

23 лютого Прем'єр-міністр України з групою міністрів прибув на кордон з Польщею для переговорів, але зустріч з польськими урядовцями не відбулася. Раніше Зеленський доручав уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні з Польщею. Крім того, він закликав прибути туди президента та прем'єра Польщі.