sbu-zatrymala-ahenta-rf-yakyi-shpyhuvav-za-ppo-na-cherkashchyni

СБУ затримала агента рф, який шпигував за ППО на Черкащині

 • 12682 переглядiв

Служба безпеки України затримала агента фсб, який шпигував за позиціями протиповітряної оборони на Черкащині, для підготовки нових ракетних та дронових атак.

Пише УНН з посиланням на СБУ.

Служба безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Черкасах, який збирав інформацію про розташування підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ в регіоні. Він розвідував постійні пункти дислокації та бойові позиції українських сил, що захищають повітряний простір Черкащини. 

За даними СБУ, агент цікавився зенітно-ракетними комплексами, радіолокаційними станціями та мобільно-вогневими групами, а також місцями базування та системою охорони підрозділів Національної гвардії. 45-річного мешканця Черкас, який шукав швидкий заробіток у Телеграм-каналах, завербувала фсб дистанційно.

За завданням російських кураторів він пересувався регіоном, приховано фіксуючи локації українських військових та випитуючи інформацію у знайомих під виглядом звичайних розмов. Отримані дані агент переносив на Google-карти з фотографіями, які збирався передати російським спецслужбам.

Ці дані планували використовувати для підготовки нових ракетних та дронових атак на регіон, оминаючи системи ППО. Однак СБУ завчасно виявила агента і затримала його під час розвідки біля військового об’єкта. У нього вилучили мобільний телефон із доказами співпраці з фсб.Агенту повідомлено про підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою без можливості внесення застави, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Операцію провела СБУ в Черкаській області за підтримки обласної прокуратури.

Нагадаємо 

Служба безпеки України повідомила про затримання у Вінницькій області агента фсб рф, який "сідав на хвіст" колонам ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар.

Популярні

Новини по темі

СБУ затримала агента рф, який шпигував за ППО на Черкащині

 • 12682 переглядiв

Сили оборони контролюють напрямок фронту Часово Ярівський

 • 12995 переглядiв

Президент Латвії зламав руку під час велопрогулянки

 • 11231 переглядiв

У Карпатах випав перший сніг: фото

 • 11722 переглядiв

На виборах в Австрії досягли успіху ультраправі

 • 11688 переглядiв

Атака рф на Київщину: показали наслідки

 • 13749 переглядiв