sbu-povidomyla-pro-pidozru-pushylinu-ta-yoho-spilnykam-za-deportatsiiu-ponad-30-ukrainskykh-ditei-do-rf

СБУ повідомила про підозру пушиліну та його спільникам за депортацію понад 30 українських дітей до рф

 • 11184 переглядiв

Служба безпеки повідомила про підозру гауляйтеру Донеччини денису пушиліну та його спільникам, які депортували щонайменше 31 українську дитину до пансіонату путіна у підмосков’ї. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії неповнолітніх громадян України звозили до пансіонату "Поляни" у підмосков’ї, який входить до структури управління справами президента рф.

Мова йде про 16 неповнолітніх хлопців та 15 дівчат.  Серед них – троє дітей з Маріуполя, яких рашисти примусово забрали у батька, а його відправили до Оленівської колонії. Також з Маріуполя депортували 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Лубінець: 1,5 млн дітей, які перебувають на окупованих територіях, під загрозою депортації12.09.24, 22:14

Ще 9 неповнолітніх викрали з дитячих соціальних центрів у містах Шахтарськ та Харцизьк.

Вказівку кремля щодо депортації українських дітей з тимчасово захопленої частини території Донецької області виконував керівник місцевої окупаційної адміністрації рф – денис пушилін.

Для цього він підписав "постанову № 84" про виїзд дітей нібито для "оздоровлення" у медустановах та закладах відпочинку на території росії.

Виконання цієї вказівки гауляйтер доручив своїй "радниці" – елеонорі федоренко та світлані майбороді, яка очолює так звану "службу у справах сім’ї та дітей днр".

Як з’ясувало розслідування, викрадених дітей спочатку звозили до тимчасово окупованого Донецька, потім автобусами переправляли до ростова-на-дону, а далі літаком – до москви.

Звідти неповнолітніх везли до заміського пансіонату адміністрації путіна.

Депортовані росією українські в’язні: юрист розповіла, чи вирішується питання визначення їхнього статусу01.08.24, 15:03

У подальшому частину депортованих дітей передали на "виховання" громадянам рф. Зокрема, одну дитину влаштували до родини марії львової-бєлової – уповноваженої президента рф з прав дитини.

На підставі нових задокументованих фактів слідчі СБУ заочно повідомили Пушиліну, Федоренко та Майбороді про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб)

- вкзали в СБУ. 

Нагадаємо

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт путіна та його підлеглої за примусову депортацію українських дітей до рф.

Популярні

Новини по темі

Шмигаль анонсував запуск застосунку "Ветеран+" незабаром

 • 10788 переглядiв

Рютте обіцяє працювати над наближенням України до НАТО

 • 10767 переглядiв