sanktsii-pratsiuiut-u-yes-vpevneni-shcho-rosiia-breshe-shchodo-syly-svoiei-ekonomiky

Санкції працюють: у ЄС впевнені, що росія бреше щодо сили своєї економіки

 • 12409 переглядiв

Очільники Мінфіну восьми країн ЄС заявили, що західні санкції вдарили по військовій машині РФ. Вони закликають посилити тиск на режим Путіна та підтримку України.

Очільники Мінфіну восьми країн ЄС впевнені, що рф бреше про силу своєї економіки, а західні санкції насправді вдарили по її військовій машині. Про це пише  це йдеться в їхній колонці для видання The Guardian, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що насправді є багато ознак того, що російська військова економіка погіршується. Санкції та інші заходи з ослаблення російської економіки ефективні, але можна зробити ще більше.

Ми повинні продовжувати посилювати тиск на режим Путіна і підтримувати Україну

- впевнені європейські посадовці. 

Міністри ЄС підкреслюють, що режим Путіна постійно хвалиться високими темпами зростання економіки, але їх формують військова промисловість і державні дотації. Це ознака не стабільної, а перегрітої економіки. 

Зеленський закликав посилювати санкційний тиск на рф, щоб москва не могла адаптуватись до обмежень 19.07.24, 15:15

Зазначається, що військові заводи працюють на максимальній потужності, а дефіцит рук настільки сильний, що з'явилась інформація про заміну тюремних строків примусовими роботами.

Міністри вказують на інші ознаки проблем в економіці:

  • зростання інфляції, яку не вдається збити високими процентними ставками;
  • скорочення вдвічі ліквідних активів Фонду національного добробуту;
  • ембарго на експорт пального і цукру;
  •  жорсткий контроль за виведенням капіталу.

Автори також підкреслюють, що санкції Заходу насправді мають вплив: вони "змінили географію зовнішньої торгівлі Росії та обмежили її доступ до пріоритетних товарів для ведення бойових дій".

Міністри зокрема закликають до більш рішучих кроків із використання заморожених активів Росії, посилення санкцій "у стратегічно важливих секторах, таких як енергетика, фінанси і технології", а також посилення ефективності та запобігання ухилянням від цих обмежень.

Зокрема необхідно посилити контроль за дотриманням верхньої межі ціни на російську сиру нафту, оскільки все ще триває її торгівля понад верхню межу в 60 доларів за барель. Також важливо запровадити дзеркальні санкції проти Білорусі та посилити тиск на інших головних пособників обходу санкцій у Східній Азії та на Близькому Сході

 – пропонують вони.

Колонку підписали міністри фінансів та економіки Швеції (Елізабет Свантессон), Данії (Стефані Лозе), Естонії (Март Вирклаєв), Фінляндії (Рікка Пурра, Латвії (Арвілс Ашераденс), Литви (Гінтаре Скайсте), Нідерландів (Елко Хейнен) та Польщі (Анджей Доманський).

США не вводять нові санкції проти танкерів рф через страх росту цін на нафту - ЗМІ07.07.24, 19:27

Нагадаємо

Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії ще на 6 місяців, до 31 січня 2025 року. Санкції включають широкий спектр обмежувальних заходів у різних секторах, включаючи торгівлю, фінанси та транспорт.

Популярні

Новини по темі