rosiia-pochala-stverdzhuvaty-shcho-ukraina-namahalasia-otruity-kolaborantiv-pasichnyka-ta-saldo

росія почала стверджувати, що Україна намагалася отруїти колаборантів пасічника та сальдо

 • 22953 переглядiв

російська влада звинувачує Україну у отруєнні представників окупаційної влади та хоче обговорити це у Гаазі. Про це заявляє російське міноборони, передає УНН.

Деталі

росія заявляє про отруєння очільника окупаційної адміністрації в так званій "лнр" леоніда пасічника та Херсонщини володимира сальдо. російська влада стверджує, що ці отруєння — приклади використання Україною хімічної зброї.

За твердженням представників міноборони рф, пасічника отруїли 5 грудня 2023 року фенольними сполуками. Вказується, що подібні речовини впливають на печінку — вона зазнає пошкоджень, як за дерматиту і гепатиту.

Буданов заявив, що знає хто отруїв його дружину, та натякнув, що за цим стоїть росія16.02.24, 23:11

Ще один постраждалий від отруєння, начебто здійсненого українцями, - володимир сальдо, який ледь вижив у серпні 2022 року.

У російському міноборони також стверджують, що інших "високопоставлених посадових осіб" теж намагались отруїти. Про кого саме йдеться — невідомо.

російська влада планує показати зібрану інформацію на 105-ій сесії Організації із заборони хімічної зброї, яка відбудеться 4–5 березня у Гаазі. У звіті, який презентували на брифінгу, розповідають про начебто приклади використання Україною заборонених хімічних речовин. У якості доказів наводять дані про засоби хімічного захисту, отриманні від країн Заходу.

Суд Одеси заочно засудив колаборанта сальдо до 15 років позбавлення волі08.11.23, 15:08 • [views_34905]

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі