ratyfikatsiia-ne-nese-ryzykiv-v-op-vidbulasia-mizhvidomcha-narada-shchodo-rymskoho-statutu

Ратифікація не несе ризиків: в ОП відбулася міжвідомча нарада щодо Римського статуту

 • 35974 переглядiв

Заступниця голови Офісу Президента Ірина Мудра разом із Генеральним прокурором України Андрієм Костіним провели міжвідомчу нараду, присвячену ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду, пише УНН.

Деталі

За даними ОП, на засіданні були присутні представники міністерств оборони, юстиції, закордонних та внутрішніх справ, СБУ, ГУР та Національної поліції.

"Обговорили необхідність ратифікації Римського статуту для збільшення зусиль України з притягнення до відповідальності російських злочинців, зміцнення дипломатичної позиції України, а також виконання євроінтеграційних і двосторонніх домовленостей", - зазначено в повідомленні.

Учасники наради дійшли згоди, що ратифікація не несе ризиків, оскільки Україна вже визнала юрисдикцію суду, а Міжнародний кримінальний суд діє як доповнення до національних систем кримінального правосуддя, втручаючись лише тоді, коли національні суди не здатні або не бажають забезпечити правосуддя по конкретних злочинах.

Нагадаємо

Уповноважений ВР з прав людини звернувся з офіційними листами до МКЧХ та ООН, аби вони задокументували факти знущання військових РФ з українських полонених на Харківському напрямку.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні "світло" вимикатимуть з 20:00 до 22:00

 • 39813 переглядiв