rada-yes-zaboronyla-movlennia-chotyrokh-propahandystskykh-resursiv-rosii

Рада ЄС заборонила мовлення чотирьох пропагандистських ресурсів росії

 • 18902 переглядiв

Рада ЄС вирішила призупинити трансляцію в Європейському Союзі ще чотирьох ЗМІ, які поширюють і підтримують російську пропаганду та агресивну війну проти України: "Голосу Європи", "РИА Новости", "Известия" та "Російська газета". Про це йдеться на сайті Європейської ради, пише УНН.

Ці засоби масової інформації перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва російської федерації та відіграють важливу роль у розгортанні та підтримці агресивної війни росії проти України та дестабілізації сусідніх країн,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Причиною запровадження обмежень є те, що "росія вдається до безперервної та узгодженої пропаганди, а також інформаційних маніпуляцій, спрямованих на громадянське суспільство в ЄС та сусідніх країнах, серйозно перекручуючи факти та маніпулюючи ними".

Зазначається, що відповідно до Хартії основних прав, узгоджені заходи не перешкоджатимуть цільовим ЗМІ та їхнім співробітникам здійснювати в ЄС діяльність, окрім телемовлення, наприклад дослідження та інтерв'ю.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, посли Євросоюзу погодили рішення про заборону на території усіх країн союзу доступу до чотирьох інформаційних ресурсів, що використовуються як інструменти російської пропаганди.

Популярні

Новини по темі

Вибухи в Одесі: попередньо, відомо про трьох постраждалих

 • 16361 переглядiв