prydnistrovia-zvernulosia-do-rosii-z-prokhanniam-pro-zakhyst-vid-moldovy

Придністров'я звернулося до росії з проханням про "захист" від Молдови

 • 24818 переглядiв

Так звані "депутати" Придністров'я заявили про економічний тиск від Молдови та звернулися до росії з проханням про "захист".

Придністров'я звернулося до росії за допомогою у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови. Відповідну декларацію ухвалив з'їзд місцевих "депутатів", передає УНН з посиланням на ЗМІ Молдови.

Деталі

Придністров'я звернулося до Росії по допомогу у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови, декларацію ухвалив з'їзд "депутатів" так званої "придністровської республіки".

Вони заявили, що через тиску з боку Молдови росія має вжити заходів щодо захисту регіону, де постійно проживають понад 220 тисяч громадян рф.

У зверненні на адресу ради федерації та держдуми рф "депутати" згадали про "позитивний досвід російської миротворчості на Дністрі", а також згадали "про статус гаранта і посередника в переговорному процесі".

Також з'їзд планує звернутися до генсека ООН, СНД, Європарламенту, ОБСЄ та інших організацій із проханням не допустити подальшої ескалації у відносинах між Кишиневом і Тирасполем і допомогти відновити діалог.

У невизнаному Придністров'ї заперечують чутки про ймовірне звернення до путіна щодо "приєднання до рф"27.02.24, 18:22

Популярні

Новини по темі