prezydent-chekhii-zaiavyv-shcho-rekonstruktsiia-pislia-poveni-zaime-roky

Президент Чехії заявив, що відновлення країни після повені займе роки

 • 13829 переглядiв

Відновлення чеських територій, які постраждали від руйнівної повені, займе місяці або навіть роки. Про це сказав президент Чехії Петр Павел під час виступу на Національному телеканалі, передає УНН з посиланням на e15.

Деталі

Уряд Чехії планує оцінити збитки, завдані повінню, і виділити кошти для їхньої ліквідації на допомогу муніципалітетам, заявив президент Петр Павел по телебаченню після відвідин постраждалих регіонів у Північній Моравії та Сілезії. За його словами, відновлення в цих місцях займе місяці, а то й роки.

Уряду необхідно буде серйозно сісти з мерами і губернаторами і подумати, як істотно допомогти найбільш постраждалим містам і муніципалітетам. Тому що ті бюджети, які сьогодні розглядаються, точно не покриють збитки

- заявив президент.

Зокрема, ЗМІ повідомляє, що в Оломоуцькому краї паводок завдав шкоди тільки дорожній мережі на кілька мільярдів крон. Загальний збиток від повені, нанесений державній, регіональній, муніципальній та приватній власності, ще підраховується і буде дуже високим, повідомив журналістам гетьман Оломоуцького краю Йозеф Суханек.

Про збитки в кілька десятків мільйонів крон заявила і компанія Fenix Group, якій належить розташований у Єсеніце завод з виробництва електричного опалення. Повінь охопила всю виробничу територію і знищила роботизоване обладнання та складські приміщення.

Нагадаємо

Унаслідок проливних дощів і повеней у Чехії, Польщі та Австрії загинули щонайменше 16 осіб, кілька вважаються зниклими безвісти. Сотні тисяч евакуйовано через шторм "Борис" у п'яти країнах регіону.

Наводнения в Европе угрожают загрязнением рек Днестр и Дунай в Одесской области: что известно18.09.2024, 15:12

Популярні

Новини по темі

Голова Єврокомісії фон дер Ляєн анонсувала візит до Києва

 • 12853 переглядiв

Київстар відновив роботу мережі після збою

 • 11648 переглядiв