posla-rosii-vyklykaly-v-mzs-pivdennoi-korei-cherez-dohovir-pro-partnerstvo-moskvy-i-pkheniana

Посла росії викликали в МЗС Південної Кореї через договір про партнерство москви і Пхеньяна

 • 15224 переглядiв

Південна Корея викликала російського посла на знак протесту проти угоди про всеосяжне стратегічне партнерство між росією і Північною Кореєю.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї у середу викликало посла росії в Південній Кореї на знак протесту проти підписання договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між Північною Кореєю і росією, згідно з яким дві країни співпрацюватимуть у рамках військового альянсу. Про це УНН повідомляє із посиланням на Yna

Деталі

Перший заступник міністра закордонних справ Кім Хон Гюн викликав посла росії в Південній Кореї георгія зінов'єва в міністерство закордонних справ у Сеулі, щоб передати позицію уряду Південної Кореї щодо договору між Північною Кореєю і росією та військового співробітництва.

Передбачається, що Кім наголосив зінов'єву, що військове співробітництво між Північною Кореєю і росією є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН (РБ ООН) і негативно позначається на регіональній ситуації та відносинах між РК і росією.

Очікується, що він також пояснив контрзаходи, вжиті південнокорейським урядом проти росії напередодні, і передав своє попередження.

Напередодні глава служби національної безпеки Чан Хо Чжин оголосив про заходи щодо запровадження нових санкцій проти Північної Кореї та розширення експортного контролю щодо росії, а також повернувся до питання про "червону лінію" підтримки росією зброї масового знищення в Україні.

Договір про партнерство між Росією і КНДР має стурбувати Китай – Білий дім21.06.24, 00:15

Популярні

Новини по темі

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 24194 переглядiв

Семеро дітей заблукало під час спуску з Говерли

 • 17127 переглядiв

Курс валют на 21 червня: гривня знову зміцнилась

 • 23050 переглядiв

Швеція звинуватила рф у втручанні в роботу супутників

 • 15982 переглядiв

росіяни обстріляли одну із громад Миколаївщини

 • 20995 переглядiв