pershe-italiiske-sudno-z-mihrantamy-dosiahlo-albanii-v-ramkakh-domovlennosti-pro-poriatunok-bizhentsiv-u-mizhnarodnykh-vodakh

Перше італійське судно з мігрантами досягло Албанії, в рамках домовленності про порятунок біженців у міжнародних водах

 • 8959 переглядiв

Після 36-годинної подорожі, корабель ВМС Італії прибув до Албанії з 16 мігрантами.

Пише УНН із посиланням на RAI.

Військово-морський корабель з 10 бенгальськими і шістьма єгипетськими мігрантами на борту прибув до Албанії і пришвартувався в порту Шенджін.

Довідка

Італія та Албанія домовилися створити центри прийому біженців, яких забрали кораблі ВМС Італії або берегової охорони в міжнародних водах, але в межах зони пошуку та порятунку Італії.

Рішення про створення центрів було прийнято в листопаді 2023 року, в рамках угоди між главою уряду Італії Джорджією Мелоні та її албанським колегою Еді Рамою. Угода розрахована на п'ять років і коштуватиме 160 мільйонів євро на рік.

Згідно із задумом, біженці повинні залишатися у приймальних центрах, поки розглядатимуть їхні заяви про надання притулку.

Польща планує обмежити право на притулок для біженців з білорусі13.10.24, 00:26

Перший центр знаходиться в північному албанському портовому місті Шенджин. За даними італійських ЗМІ, будівництво першого приймального центру і реєстраційного офісу в порту обійшлося в 65 мільйонів євро.

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні описує угоду як "новий і сміливий шлях", який може слугувати моделлю для інших країн ЄС, а також "може бути використаний з іншими країнами, що не є членами ЄС".

Шольц вважає, що українські біженці повинні швидше працевлаштуватися в Німеччині07.09.24, 20:27

Популярні

Новини по темі