pekin-otsinyv-vizyt-si-tszinpina-do-yevropy-yak-uspishnyi

Пекін оцінив візит Сі Цзіньпіна до Європи як "успішний"

 • 46718 переглядiв

Візит голови КНР Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини зміцнив відносини Китаю з цими країнами та Європою, сприяючи співпраці та демонструючи зростаючий міжнародний вплив Китаю, вказали у Пекіні.

Візит глави Китаю Сі Цзіньпіна до Європи був успішним, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, пише УНН з посиланням на CGTN.

Деталі

Глава КНР Сі Цзіньпін здійснив державні візити до Франції, Сербії та Угорщини з 5 по 10 травня на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона, президента Сербії Александара Вучича, президента Угорщини Тамаша Шуйока та прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Ван, який також є членом Політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, привітав цей візит як успішний, заявивши, що поїздка Сі Цзіньпіна зміцнила китайсько-французькі відносини, зміцнила китайсько-сербську дружбу та покращила китайсько-угорські зв'язки. Це також сприяло розвитку співпраці між Китаєм та Європою, додав Ван.

"Це подорож для продовження дружби, зміцнення взаємної довіри, підвищення впевненості та відкриття майбутнього", - заявив Ван.

Візит глави Китаю Сі Цзіньпіна до Європи продемонстрував, що Китай став відповідальною великою країною з великим міжнародним впливом, сказав Ван.

Сі Цзіньпін: Китай "енергійно" працював над просуванням мирних переговорів щодо України07.05.24, 05:11

Популярні

Новини по темі

Пекін оцінив візит Сі Цзіньпіна до Європи як "успішний"

 • 46718 переглядiв

Північне сяйво освітило нічне небо в Україні: фото

 • 100872 переглядiв