opozytsiia-virmenii-oholosyla-4-dni-protestiv-z-vymohoiu-vidstavky-premiera-pashyniana

Опозиція Вірменії оголосила 4 дні протестів, з вимогою відставки прем'єра Пашиняна

 • 20309 переглядiв

Лідер вірменського опозиційного руху "Тавуш в ім'я батьківщини" архієпископ Баграт Галстанян закликав протестувальників вийти на масову акцію непокори, яка триватиме чотири дні. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Протягом чотирьох днів ми залишатимемося на вулицях і площах і своєю рішучістю та волею здобути перемогу",

- сказав архієпископ Вірменської апостольської церкви Баграт Галстанян, виступаючи в неділю на антиурядовому мітингу в Єревані.

Деталі

Галстанян також закликав скликати у вівторок, 11 червня, позачергове засідання парламенту Вірменії з метою відправити уряд Нікола Пашиняна у відставку.

Демонстрації з вимогами відставки Пашиняна розпочалися у Вірменії кілька тижнів тому, після того, як влада країни погодила делімітацію та демаркацію частини кордону з Азербайджаном. Єреван передав Баку контроль над чотирма прикордонними селами, що опозиція сприйняла як територіальну поступку.

Лідером протестів став архієпископ Баграт Галстанян. Він звернувся до глави Вірменської апостольської церкви з проханням усунути його від служіння через намір брати участь у політичній боротьбі. Після цього опозиційний рух "Тавуш заради батьківщини" висунув його кандидатом у прем'єри.

Нагадаємо

23 квітня Азербайджан і Вірменія почали делімітацію свого кордону на основі геодезичних вимірювань біля кількох сіл з обох боків.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 10 червня: гривня девальвувала на 9 копійок

 • 17798 переглядiв

росіяни вбили жителя Часового Яру на Донеччині

 • 20176 переглядiв