okupanty-aktyvizuvalysia-na-livoberezhzhi-dnipra-syly-oborony-prodovzhuiut-utrymuvaty-tam-svoi-pozytsii-humeniuk

Окупанти активізувалися на лівобережжі Дніпра, Сили оборони продовжують утримувати там свої позиції - Гуменюк

 • 22840 переглядiв

За минулу добу російські війська посилили наземні атаки на лівому березі Дніпра, здійснивши 8 штурмів порівняно з 1-6 у попередні дні. Однак українські сили продовжують утримувати свої позиції, хоча відбивати щільні атаки їм доводиться нелегко.

Російські окупанти активізували наземні атаки на лівому березі Дніпра, у порівнянні з кількома попередніми днями, але Сили оборони продовжують утримувати там свої позиції. Про це сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.

Наземні атаки на лівому березі ми спостерігаємо і відбиваємо – 8 штурмів за минулу бойову добу ми нарахували. Це пов'язано з тим, що трохи змогли зібрати сили і активізуватися окупанти. Тому що попередні три доби були ознаменовані меншою кількістю таких штурмів – один, два, потім шість. І вже зараз вийшли на 8. Така імпульсивність у них спостерігається досить регулярно. Час від часу вони зменшують атаки, коли немає сил і засобів загітувати повноцінні штурмові групи, а потім знов нарощують їх. Це пов’язане з тим, що вони мають завдання все ж таки вибивати нас з Лівого берегу, з плацдарму. Але ми продовжуємо утримувати там свої позиції. Що стосується перспектив просування на правий берег – фактично місія нездійсненна, тому що і щільний вогневий контроль з нашого боку над річкою Дніпро, і вищий за лівобережжя берег – це наша перевага. І нашій артилерії працювати легше

- сказала Гуменюк.

З її слів, "дуже важка робота для того, щоб триматися на цих позиціях (на лівому березі – ред.) і відбивати такі щільні атаки ворога". "Тому навіть відбиття атак – це велике досягнення, тому що ми продовжуємо тримати наші позиції, і це означає, що ми маємо перспективи", - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що зараз "не спостерігаємо формування додаткових ударних угруповань на цьому напрямку, але розуміємо, що гіпотетично підтягнення резервів для ворога можливе". "І зосередження тих сил, які сьогодні є на лівому березі, свідчить про те, що вони здатні формувати ще додаткові групи для проведення штурмів. Ми адекватно оцінюємо їхню присутність і їх потужності там, і тому наполегливо працюємо над тим, щоб їх зменшувати", - зазначила Гуменюк.

Захисники продовжують стримувати ворога на Авдіївському напрямку: ситуація на фронті30.01.24, 07:33

Популярні

Новини по темі

У Криму партизани виявили склади з ракетами "Калібр"

 • 21147 переглядiв

Вночі на Кіровоградщині відпрацювала ППО - ОВА

 • 22632 переглядiв

росія тримає у Чорному морі два носії "Калібрів" - Гуменюк

 • 28263 переглядiв