na-stvorennia-teplyts-ta-sadiv-vydano-vzhe-1-mlrd-hrn-hrantiv-shmyhal-pro-rezultaty-pidtrymky-ahrariiv

На створення теплиць та садів видано вже 1 млрд грн грантів: Шмигаль про результати підтримки аграріїв

 • 31857 переглядiв

Протягом 2024 року аграріям видано пільгових кредитів на 31,5 млрд грн та розподілено понад 1 млрд грн грантів для створення нових садів та теплиць. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Від початку року видано 31,5 млрд грн доступних кредитів за програмою "5-7-9" для майже 6,5 тис. господарств. Маємо також позитивні новини щодо грантової програми єРобота. Видано вже більш ніж 1 млрд грн безповоротних грантів на висадку нових садів і на створення теплиць

- розповів Шмигаль.

За його словами, держава виплачує 8 тисяч гривень безповоротної допомоги за кожен гектар для фермерів, які обробляють до 120 гектарів.

Працює 30% знижка від "Укрзалізниці" на перевезення залізницею експортної сільгосппродукції з прифронтових територій. Працює програма компенсації аграріям за купівлю сільгосптехніки українського виробництва. За перші 4 місяці роботи цієї програми придбано вже понад 850 одиниць техніки на більш ніж 900 млн грн. Держава компенсувала 153 млн грн

- розповів він.

Прем’єр додав, що уряд вже має заявки на розмінування майже 5 тисяч ділянок загальною площею понад 21 тис. гектарів. 

Нагадаємо 

За перший тиждень на отримання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь в Державному аграрному реєстрі заявки подали 1 416 агровиробників.  

Уряд пропонує збільшити оборонний бюджет на 65% у 2025 році20.09.24, 14:47

Популярні

Новини по темі

Україна зібрала 40 млн тонн нового урожаю - Шмигаль

 • 23955 переглядiв