moldova-prodovzhyla-tymchasovyi-zakhyst-dlia-ukraintsiv-do-2025-roku

Молдова продовжила тимчасовий захист для українців до 2025 року

 • 63780 переглядiв

Молдова продовжила тимчасовий захист для переміщених українців до 1 березня 2025 року, захист буде автоматично продовжено, як і термін дії документа, що посвідчує особу одержувача.

Уряд Молдови продовжив на рік термін надання тимчасового захисту переселенцям з України. Про це повідомляє пресслужба молдовського уряду, пише УНН.

Термін надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде продовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 р. і закінчуючись 1 березня 2025 рік,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що захист буде автоматично продовжено, як і термін дії документа, що посвідчує особу одержувача.

Особи, які користуються тимчасовим захистом у Молдові, матимуть право працювати на території країни без отримання права на тимчасове проживання з метою працевлаштування, за умови, що вони зареєстровані в територіальному підрозділі Національного агентства із зайнятості, в радіусі якого вони проживають.

Наразі на території Молдови перебувають понад 116 тисяч переміщених осіб з України. Майже 39 тисяч із них пройшли попередню реєстрацію для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч уже отримали документи, що засвідчують особу.

Нагадаємо

Польща продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2025 року. Цей захід дозволяє українцям продовжувати жити, працювати та навчатися в Польщі без необхідності подавати заяву на отримання нового посвідчення.

Молдова направила до України нову партію гуманітарної допомоги27.02.24, 13:42

Популярні

Новини по темі