liuksemburh-prodovzhyv-tymchasovyi-zakhyst-dlia-ukrainskykh-bizhentsiv

Люксембург продовжив тимчасовий захист для українських біженців

 • 23181 переглядiв

Люксембург продовжив тимчасовий захист для українських біженців до 4 березня 2025 року, щоб дозволити їм продовжувати працювати в країні без обмежень ще один рік.

Країна Люксембург продовжила тимчасовий захист для українських біженців до 4 березня 2025 року. Про це йдеться у пресрелізі міністерства внутрішніх справ країни, інформує УНН. 

У відповідь на російське вторгнення в Україну Люксембург, як і всі держави-члени ЄС, застосував механізм тимчасового захисту для осіб, які тікають з України, починаючи з березня 2022 року. Цей механізм, який спочатку застосовувався протягом 12 місяців з моменту його активації, а потім був продовжений до 4 березня 2024 року, був знову продовжений ще на один рік - до 4 березня 2025 року

- йдеться у повідомленні.

Продовження статусу тимчасового захисту дозволяє українським біженцям без обмежень працювати в країні протягом ще одного року. 

Особам, які вже користуються статусом тимчасового захисту, МВС країни надіслало листи з інструкцією, дотримання якої дозволить продовжити дію захисту. 

Польща продовжила тимчасовий захист українців до березня 2025 року18.01.24, 16:48

Популярні

Новини по темі

Зеленський присвоїв Буданову звання Герой України

 • 30985 переглядiв

Зеленський присвоїв Залужному звання Герой України

 • 107018 переглядiв