latviia-pidtrymuie-udary-ukrainy-zakhidnoiu-zbroieiu-po-tsiliakh-na-terytorii-rf

Латвія підтримує удари України західною зброєю по цілях на території РФ

 • 34777 переглядiв

Латвія підтримує удари України західною зброєю по законних військових цілях в Росії і закликає союзників по НАТО зняти обмеження на використання Україною західної зброї для таких ударів.

Латвія виступає за зняття з України обмежень щодо застосування західної зброї під час ударів по Росії і закликає країни-союзниці по НАТО також дати українським військовим такий дозвіл. Про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс в інтерв’ю CNN, передає УНН.

Деталі

За словами Рінкевичса, наступ російської армії на півночі Харківської області є наслідком того, що Росія змогла перевести свою економіку на військові рейки і займається мобілізацією. Але цей наступ також став можливим через помилки союзників по НАТО, які нерішуче реагують на бойові дії і повільно надають підтримку Україні.

Те, що ми бачимо, – це наслідок нашої нездатності надати Україні достатньо зброї і накладення обмежень на те, як Україна може її застосовувати – для ударів по території Росії. Тут ідеться не про цивільні, а про легітимні військові цілі

президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Едгарс Рінкевичс повністю погоджується зі словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що для країн-членів НАТО настав час переглянути свої обмеження щодо застосування Україною наданої ними зброї.

Контекст

Раніше низка європейських союзників України, включно з Великою Британією, Швецією та Польщею, заявили, що Україна може використовувати їхню зброю без обмежень, накладених США.

Латвія інвестує додатково €20 млн у коаліцію дронів на підтримку України28.05.24, 06:58

Популярні

Новини по темі

Уряд заборонив усі види реклами грального бізнесу

 • 29415 переглядiв

Папа Римський вилаявся на засіданні єпископів

 • 30564 переглядiв

Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

 • 114535 переглядiв

У США помер кримський журналіст і фотограф Андрій Каніщев

 • 24914 переглядiв