khotily-za-kordon-a-potrapyly-na-derevo-na-zakarpatti-zatrymaly-dvokh-porushnykiv-kordonu

Хотіли за кордон, а потрапили на дерево: на Закарпатті затримали двох порушників кордону

 • 27963 переглядiв

Двоє чоловіків, які намагалися нелегально потрапити до Словаччини, заблукали в лісі, вилізли на дерево, щоб врятуватися від повені, і були врятовані прикордонниками, які знайшли їх за допомогою дрона.

У закарпатському лісі прикордонники  врятували двох порушників кордону від переохолодження. Чоловіки намагалися потайки потрапити у Словаччину заблукали й опинились на дереві. Про випадок розповіли комунікаційники Держприкордонслужби, передає УНН.

43-річний полтавець та 30-річний харків’янин планували потрапити до Словаччини, а звідти – до країн Західної Європи. Вони приїхали на Закарпаття, дочекалися темряви і пішли маршрутом, спланованим заздалегідь за онлайн-картами. Єдине, що не врахували правопорушники, це те, що дорога може виявитися небезпечною і завершитися на дереві.

– розповіли у ДПСУ.

Деталі

За даними ДПСУ, полтавець та харків’янин потрапили на підтоплену ділянку прикордоння. Аби врятуватися вони вилізли на дерево й викликали ДСНС.

Зазначається, що правоохоронцям та рятувальникам довелося витратити декілька годин, аби знайти заблукалих чоловіків. В результаті їх вдалося розшукати за допомогою безпілотника прикордонників. Горе-майдрівники забрели нетрі підтопленої ділянки кордону, й рятувальники пробирались до них гумовим човном.

Держприкордонслужба показала кадри з кругової оборони в Авдіївці 16.02.24, 18:50

За даними ДПСУ окрім адмінпротоколів про порушення кордону, обидва чоловіка дістали сильне переохолодження. Їм надали невідкладну медичну допомогу й доставили у лікарню. Подальшу доля порушників вирішуватиме суд.

Популярні

Новини по темі