kabmin-rozpodilyv-25-mlrd-hryven-hrantu-vid-yaponii-koshty-napriavliat-na-enerhetyku-ta-rozminuvannia

Кабмін розподілив 2,5 млрд гривень гранту від Японії: кошти направлять на енергетику та розмінування

 • 11503 переглядiв

Кабінет міністрів розподілив 2,5 млрд гривень гранту від Японії, які направлять на придбання обладнання для енергетичного обслуговування, обладнання та конструкцій для гуманітарного розмінування, а також обладнання для транспортного сполучення. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

"Спрямовано кошти гранту в сумі 2 млрд 548 млн гривень, які надходять відповідно до Грантової угоди для Програми екстреного відновлення між Японським агентством міжнародного співробітництва та Урядом України", - повідомив Мельничук.

Зазначається, що кошти будуть направлені:

  • Міністерству енергетики на придбання обладнання для енергетичного обслуговування та агентського обслуговування в сумі 1 млрд 300 млн гривень;
  • Міністерству внутрішніх справ для Державної служби з надзвичайних ситуацій на придбання обладнання та конструкцій для гуманітарного розмінування та агентського обслуговування в сумі 728 млн. гривень;
  • Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури на придбання обладнання для транспортного сполучення та агентського обслуговування в сумі 520 млн. гривень.

Нагадаємо

В серпні повідомлялося, що уряд Японії планує надати Україні чергову грантову допомогу. Японська сторона прагне зрозуміти ключові потреби України у відновленні, зокрема в енергетиці, водопостачанні та інфраструктурі.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні знову чутно вибухи - ЗМІ

 • 11433 переглядiв

Шмигаль анонсував запуск застосунку "Ветеран+" незабаром

 • 11499 переглядiв

Рютте обіцяє працювати над наближенням України до НАТО

 • 11679 переглядiв