hlava-uriadu-shvetsii-ne-vykliuchaie-rozmishchennia-v-svii-kraini-yadernoi-zbroi-ssha

Глава уряду Швеції не виключає розміщення у своїй країні ядерної зброї США

 • 16311 переглядiв

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон допускає можливість розміщення американської ядерної зброї в Швеції під час війни, незважаючи на те, що раніше виступав проти цього.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон наголосив, що розміщення американської ядерної зброї на території Швеції під час війни є досить ймовірним.

Про це передає УНН із посиланням на Politiken.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон відкриває можливість розміщення американської ядерної зброї на території Швеції під час війни 

– ідеться у повідомленні видання.

Влітку, Риксдаг (парламент Швеції) голосуватиме за пропозицію уряду про угоду щодо військової співпраці зі Сполученими Штатами, - йдеться про так звану угоду DCA, яка дає американським військовим право використовувати 17 шведських військових баз по всій країні. Раніше уряд Швеції вважав, що у ядерній зброї немає необхідності, оскільки є рішення парламенту про відсутність ядерної зброї на території Швеції в мирний час.

Наразі прем’єр-міністр Швеції чітко дав зрозуміти, що розміщення ядерної зброї на території Швеції можливе у випадку війни.

Якщо війна спалахує тут, на нашій землі, після нападу ззовні, це зовсім інша ситуація. Тоді вся НАТО виграє від ядерної парасольки, яка повинна існувати в демократичних країнах, доки Росія має ядерну зброю

- заявив Крістерссон.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що ядерні погрози президента росії володимира путіна є блефом, і він нічого не виграє від застосування ядерної зброї, але може втратити все.

Популярні

Новини по темі

Повені в Бразилії забрали життя вже 147 людей

 • 15738 переглядiв

Повітряні сили попередили про ракету курсом на Вінниччину

 • 20644 переглядiв