estonskyi-uriadovyi-ekspert-z-tsyfrovizatsii-stav-radnykom-fedorova

Естонський урядовий експерт з цифровізації став радником Федорова

 • 11415 переглядiв

Колишній головний інформаційний директор (CIO) уряду Естонії Лукас Ільвес став радником віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Він працюватиме над впровадженням штучного інтелекту та цифровими реформами в Україні. Про це Федоров повідомив у своєму Telegram, передає УНН.

Деталі

За словами Федорова, Лукас Ільвес працюватиме над впровадженням ШІ та цифровими реформами.

Основним фокусом його роботи буде майбутнє електронного уряду: автоматизація процесів, трансформація державної служби та впровадження штучного інтелекту. Маємо амбітні плани стати першим у світі ШІ-урядом. І Лукас у цьому підсилить Україну

- написав Федоров.

Лукас Ільвес є провідним експертом з цифрових технологій і кібербезпеки в Естонії. З січня 2022 року він обіймав посаду головного інформаційного директора (CIO) уряду Естонії, фактично виконуючи роль ІТ-директора країни. В останні роки він керував основними цифровими проєктами Естонії, зосереджуючись на безпечному впровадженні хмарних технологій та розвитку електронного уряду.

Нагадаємо 

Швейцарія виділить понад 64 мільйони доларів на цифровізацію державних послуг в Україні протягом наступних чотирьох років, щоб підтримати демократичні реформи і допомогти у відновленні країни.

МЗС працює над цифровізацією консульських послуг 13.08.24, 15:03

Популярні

Новини по темі

Сибіга запросив главу МЗС Вірменії відвідати Україну

 • 14025 переглядiв