eksperti-kndise-provodyat-desyatki-doslidzhen-dlya-identifikatsiyi-polonenikh-oleksandr-ruvin

Експерти КНДІСЕ проводять десятки досліджень для ідентифікації полонених - Олександр Рувін

 • 762982 переглядiв

Цитата

“Це новий напрямок досліджень. Вперше до нас звернулися якраз родичі, батьки, знайомі і колеги щодо визначення живі чи не живі ті, хто потрапили в полон, в яких місцях вони перебувають… Вони знаходили схожих на них людей у ЗМІ, в різних ютубах, телеграм каналах. Але люди дуже змінилися, схудли, відростили бороди. І тому нам приходиться проводити портретну експертизу, вона у нас дуже розвинена. Для цього ми, зокрема, також підписали меморандум з уповноваженим з прав людини ВР та з Червоним хрестом”, - розповів Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При визначенні особи загиблого Мацієвського для ілюстрації експерти КНДІСЕ використали штучний інтелект

Додамо

Він наголосив - вважає, що саме такі експертизи надають можливість пересічним громадянам знайти своїх близьких, дітей, чоловіків.

“Так, ми не всіх задовольняємо, але з тих 20-30 осіб 10-15, якщо вони співпадають, уявляєте собі скільки це загалом для країни надії? Ми допомагаємо, щоб ця надія не погасла у родичів, батьків, дітей (...)

Переважно до нас звертаються близькі родичі, переважно - напряму або до уповноваженого з прав людини – пана Лубінця, після чого інформація передається в інститут і ми швидко – протягом доби-двох, стараємося видати результат. Бо людина чекає від нас інформації чи живі ті близькі родичі, яких вони шукають”, - резюмував Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДІСЕ та Омбудсман України будуть співпрацювати у напрямку ідентифікації українських військовополонених

Раніше

У КНДІСЕ розповіли, як проводилася експертиза з ідентифікації військовослужбовця який в очі окупантам вигукнув "Слава Україні!", Олександра Мацієвського.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Економіка почала зростати: ВВП за квартал підвищився на 2,4%

     • 419764 переглядiв