derzhavi-povernuto-zemli-oborony-vartistiu-ponad-803-mln-hrn-v-mezhakh-prykordonnoi-smuhy-z-rumuniieiu

Державі повернуто землі оборони вартістю понад 803 млн грн, в межах прикордонної смуги з Румунією

 • 23770 переглядiв

Держава повернула понад 50 гектарів земель оборони вартістю понад 803 мільйони гривень, розташованих у прикордонній смузі з Румунією, після того, як прокуратура довела, що вони були незаконно передані у комунальну власність.

Скасовано держреєстрацію та повернуто державі землі площею понад 50 га, які раніше незаконно вибули з державної в комунальну власність зі зміною цільового призначення для ведення фермерського господарства.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора у судовому порядку домоглися скасування держреєстрації та повернення державі земель оборони вартістю понад 803 млн грн.

- ідеться у повідомленні.

Зокрема вказується, що прокурорами доведено, що земельна ділянка, розташована в межах прикордонної смуги українсько-румунського кордону, площею понад 50 га незаконно вибула з державної в комунальну власність зі зміною цільового призначення для ведення фермерського господарства.

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позовну заяву Офісу Генпрокурора.

Наразі землі оборони перебувають у постійному користуванні 27 прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі Західного регіонального правління Держприкордонслужби України для здійснення контролю за додержанням безпеки прикордонного режиму країни.

Нагадаємо

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень у справі щодо контракту на постачання боєприпасів з львівським "Арсеналом" колишньому чиновнику Міністерства оборони Олександру Лієву.

Атака клонів: нову команду Міноборони критикують псевдоексперти, яких пов’язують з Медведчуком та іншими проросійськими політиками09.02.24, 09:54

Популярні

Новини по темі