budivnytstvo-fortyfikatsii-holova-kyivskoi-ova-rozpoviv-yak-kontroliuiut-efektyvnist-vykorystannia-koshtiv

Будівництво фортифікацій: голова Київської ОВА розповів, як контролюють ефективність використання коштів

 • 19809 переглядiв

Київська обласна військова адміністрація та правоохоронні органи постійно контролюють прозорість та ефективність використання коштів на будівництво фортифікаційних споруд.

Київська обласна військова адміністрація та правоохоронці постійно контролюють ефективність використання коштів на будівництво фортифікацій, повідомив у вівторок начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, пише УНН.

Деталі

"Київська обласна військова адміністрація спільно з правоохоронними органами тримають на постійному контролі прозорість будівництва фортифікаційних споруд, а також ефективне використання коштів на ці цілі", - наголосив Кравченко.

Зі слів голови ОВА, будівництво кожної з військово-інженерних споруд та ліній невибухових загороджень "здійснюється під безпосереднім керівництвом військового командування у тісній щоденній взаємодії, на визначених командуванням локаціях та рубежах оборони".

"Це питання також постійно розглядаємо на засіданнях робочої групи "Прозорість та підзвітність" за участі правоохоронців та підрядників", - зазначив посадовець.

Як вказав голова ОВА, використання державних коштів на будівництво споруд постійно перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ. "У межах перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об'єктів будівництва. Забезпечення прозорості та підзвітності всіх етапів – моя принципова позиція", - підкреслив Кравченко.

Окрім цього, за його словами, за ходом будівництва здійснюють технічний нагляд представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. "Уся проєктно-кошторисна документація пройшла перевірку в КНДІСЕ. По проєктно-кошторисній документації видані експертні звіти", - вказав голова ОВА.

"Акти виконаних робіт з будівництва фортифікаційних споруд будуть закриватися лише після проведення будівельно-технічної експертизи державними експертами КНДІСЕ", - зазначив Кравченко.

"Контроль за процесом продовжимо і надалі. Найближчим часом відбудеться ще одне засідання групи "Прозорість та підзвітність". Розглянемо всі проблемні питання. Будівництво фортифікацій – важливе безпекове питання, від якого залежать як життя військових, так і цивільних", - підсумував Кравченко.

Київська ОВА розриватиме договори з підрядниками, які зривають графіки відбудови об’єктів: Кравченко перевірятиме всі роботи особисто10.05.24, 19:21

Популярні

Новини по темі

В Україні запустили дві потужні глибинні свердловини газу

 • 17697 переглядiв