bilyi-dim-zvit-spetsprokurora-pro-pamiat-baidena-netochnyi-i-neobgruntovanyi

Білий дім: звіт спецпрокурора про пам'ять Байдена неточний і необґрунтований

 • 41683 переглядiв

Білий дім різко розкритикував звіт спеціального радника, в якому йшлося про те, що президент Байден страждає на провали в пам'яті, заперечивши ці твердження як неточні та політично вмотивовані.

Білий дім різко розкритикував доповідь спеціального радника Міністерства юстиції, в якій говорилося, що президент США Джо Байден страждає на провали в пам'яті. Про це пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що представник офісу юрисконсульта Білого дому Ян Семс, виступаючи у залі для брифінгів Білого дому, розкритикував звіт спеціального прокурора Роберта Хура. Він заявив, що звіт включає неточну, необґрунтовану та недоречну критику.

Ми просто заперечуємо, що це правда

заявив Семс.

У звіті, опублікованому в четвер, спеціальний прокурор Роберт Хур заявив, що він вирішив не порушувати кримінальні звинувачення після 15-місячного розслідування з приводу звернення Джо Байдена до секретних документів, тому що президент "співпрацював зі слідством".

Хур сказав, що Байдена буде важко засудити, і назвав його "благонамірною людиною похилого віку з поганою пам'яттю".

Віце-президент Камала Харріс також висловилася із цього приводу.

Те, як було охарактеризовано поведінку президента в цій доповіді, не може бути правильною з погляду фактів і (є) явно політично мотивованою

заявила вона.

Семс зазначив, що коментар спеціального прокурора про те, що Байден не може згадати дату смерті свого сина, "справді виходить за межі дозволеного".

Доповнення

Байден затято відреагував у четвер увечері на коментар Хура про свого сина, підкресливши: "Як, чорт забирай, він сміє порушувати це питання".

Син Байдена Бо Байден помер у 2015 році від раку мозку.

Президент регулярно згадує про смерть свого сина, втішаючи родичів військовослужбовців, які загинули в бою, або жертв насильства із застосуванням вогнепальної зброї, а також відвідує могилу у річницю смерті Бо 30 травня.

Байден заявив в інтерв'ю, що звіт спеціального прокурора був заснований на його висловлюваннях 8 та 9 жовтня, коли йшлося про відповідь США на напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Семс оголосив, що Байден наказав створити цільову групу для перевірки поводження із секретною інформацією у перехідний період між чинним президентом та його наступником.

Байдену не пред’являтимуть звинувачення у справі про секретні документи09.02.24, 02:39

Популярні

Новини по темі

На Гаваях стався землетрус магнітудою 5,7

 • 29206 переглядiв

У Харкові виявили тіло загиблого внаслідок удару шахедів

 • 31148 переглядiв

У США літак впав на трасу, двоє людей загинули

 • 26999 переглядiв

В Ізмаїлі на Одещині лунають вибухи

 • 29549 переглядiв