85-uviaznenykh-z-rivnenshchyny-vzhe-popovnyly-lavy-zsu

85 ув'язнених з Рівненщини вже поповнили лави ЗСУ

 • 21227 переглядiв

85 колишніх засуджених з Рівненської області пройшли необхідні процедури та захищатимуть територіальну цілісність України у складі Сил оборони.

85 колишніх засуджених у Рівненській області пройшли усі необхідні процедури і  стануть на захист територіальної цілісності та суверенітету України у складі Сил оборони. Про це УНН повідомляє із посиланням на обласну прокуратуру. 

Деталі 

Минулого тижня з місць несвободи Рівненщини до військових частин поїхали перші вже колишні засуджені, звільнені судами для подальшого підписання контракту із ЗСУ.

В прокуратурі розповіли, що перед відправкою колишніх засуджених  перевірили на відповідність вимогам за віком, станом здоров’я та фізичною підготовкою. Крім того, вони усі пройшли професійно-психологічний відбір. Згідно з висновками ВЛК вони були визнані придатними до служби в ЗСУ.

Загалом за минулий тиждень усі необхідні процедури пройшли 85 колишніх засуджених, ще 18 осіб наразі чекають набрання сили рішень судів. Інша частина добровольців ще проходить дообстеження та відбір

- розповіли у прокуратурі.

Доповнення

17 травня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби.

У комітеті нацбезпеки заявляли, що сподіваються, що готовність піти на фронт висловлять в районі 3-7 тис. ув'язнених

Популярні

Новини по темі

85 ув'язнених з Рівненщини вже поповнили лави ЗСУ

 • 21227 переглядiв

Ворожий дрон атакував Нікополь: є травмований

 • 19044 переглядiв