Зміна тенденції: більше людей в'їжджають в Україну, ніж виїжджають - ДПСУ

Зміна тенденції: більше людей в'їжджають в Україну, ніж виїжджають - ДПСУ

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 07:12  •  13937 перегляди

Read in English

На польському кордоні спостерігається збільшення пасажиропотоку на в'їзд в Україну. В липні кількість тих, хто в'їжджає, може перевищити кількість тих, хто виїжджає, на 10-15 тисяч осіб на день.

В будні кордон з Польщею перетинає близько 120 тис. осіб в обох напрямках, а у вихідні кількісні показники перетину кордону можуть досягати 140-150 тис. осіб за добу в обох напрямках. З початку літнього сезону перевага в перетині кордону йшла на виїзд з України, однак в липні пасажиропотік може переважати на в’їзд в Україну. Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

На польський кордон припадає, як і раніше, найбільший пасажиропотік. Якщо говорити по пасажирам, то це близько 50%, але за останній час суттєвих черг ми не фіксуємо. Хоч пасажиропотік залишається досить на високому рівні. В будні - це близько 120 тис. осіб в обох напрямках, якщо говорити про всю ділянку державного кордону, де здійснюються пропускні операції, а у вихідні кількісні показники перетину кордону можуть досягати 140-150 тис. осіб за добу в обох напрямках. В липні пасажиропотік може переважати на в’їзд в Україну, бо з початку літнього сезону перевага йшла на виїзд в Україну. За минулу добу пасажиропотік коливався 50 на 50 - 60 тис. на виїзд, 60 тис. на в’їзд

- сказав Демченко.

Він додав, що в окремі дні перевага може йти на в’їзд в Україну, перетинаючи на 10-15 тис. осіб більше на в’їзд, ніж на виїзд.

Нагадаємо

Демченко, коментуючи затримання 48 чоловіків в КАМАЗі на кордоні з Молдовою, заявив, що таких випадків не багато, адже більшість спроб незаконного перетину кордону фіксується з боку невеликих груп - по 2-3 чоловіки.