Зеленський: росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС

Зеленський: росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 07:19  •  60628 перегляди

Read in English

Президент України заявив, що російська окупація ЗАЕС становить загрозу радіаційній безпеці. Зеленський наголосив на необхідності повернення станції під український контроль для забезпечення безпеки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська окупація Запорізької АЕС становить загрозу радіаційній безпеці, і наголосив на необхідності повернення станції під український контроль для забезпечення безпеки, пише УНН.

Уже більш ніж два роки російський окупант контролює найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку АЕС. І незмінно російська присутність означає фундаментальну загрозу радіаційній безпеці нашої країни, всієї Європи і світу. росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС, використовує територію станції як майданчик для ударів по Нікополю та інших громадах поруч, зберігає військову техніку та боєприпаси на території ЗАЕС. Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності

- написав Зеленський у соцмережах.

Президент наголосив, що протягом десятиліть Україна гарантувала найвищий рівень безпеки ядерних обʼєктів. "І так буде й надалі, але для цього має припинитися злочинна російська присутність на ЗАЕС", - наголосив Зеленський.

Гроссі: Ядерна безпека на ЗАЕС погіршується після удару безпілотника17 серпня 2024, 23:09 • 113269 переглядiв