WSJ: росія вже перекинула 5 тисяч військових з України до курської області, щоб  зупинити наступ ЗСУ

WSJ: росія вже перекинула 5 тисяч військових з України до курської області, щоб зупинити наступ ЗСУ

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 15:50  •  32917 перегляди

Read in English

Російське командування перевело 5 тисяч військових з фронту в Україні до Курської області для протидії наступу ЗСУ. Західні аналітики оцінюють сили України в регіоні у 6 тисяч солдатів, з додатковими 4 тисячами у Сумській області.

Російське військове командування перекинуло до курської області 5 тисяч військових з лінії фронту в Україні, аби зупинити наступ ЗСУ. Про це від власних джерел дізнались журналісти The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Співрозмовники розповіли, що росія перевела кілька недоукомплектованих бригад. Одна з них була переведена з Донецької області України, тоді як інші передислоковані з менш стратегічно важливих районів.

Десантники влаштували для військових рф смертоносні засідки на Курщині: відео18 серпня 2024, 06:27 • 48928 переглядiв

А втім, джерела впевнені, що для повернення територій у курській області російському військовому командуванню доведеться вивести ще більше військ з фронту в Україні

За даними джерела, російській армії для такої операції буде потрібно угруповання з 20 тисяч добре підготовлених військовослужбовців

- пише The Wall Street Journal

Тим часом західні військові аналітики оцінюють, що Україна перекинула на Курськ до 6 тис. солдатів, а ще 4 тис. військовослужбовців перебувають у Сумській області для виконання допоміжних завдань

Співрозмовник виданні підкреслює, що Україна формувала цю групу з резервних сил, аби не ослаблювати війська на лінії фронту. 

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що операція ЗСУ в курській області рф відбувається за планом. Він подякував військовим за хоробрість та повідомив про зміцнення позицій України в регіоні.