Виплати та преференції для військових, задіяних у курській області: Зеленський вніс законопроєкт

Виплати та преференції для військових, задіяних у курській області: Зеленський вніс законопроєкт

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 18:02  •  28622 перегляди

Read in English

Президент вніс законопроєкт про соціальний захист військових, які беруть участь в операціях на території РФ. Законопроєкт передбачає виплати та преференції, як для тих, хто служить на передовій.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, за яким за яким військові, які беруть участь в операції в курській області, та братимуть участь в усіх інших на території рф, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової. Про це пише УНН із посиланням на картку законопроєкту №11483.

Деталі

Відповідно до законопроєкту, сфера дії закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" поширюватиметься, окрім військових ЗСУ, СБУ, ССО, ГУР, і на розвідників Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які виконують військовий обов'язок за межами України, у тому числі на території держави-агресора необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку зі збройною агресією проти України, а також на членів їх сімей.

Тобто військові, які беруть участь у курській операції, та братимуть участь в усіх інших на території рф, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової.

Нагадаємо

Сьогодні Президент Володимир Зеленський у звернені заявляв, що необхідно чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що воїни, які беруть участь у курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової.