Воїни АТО обурені планами НАБУ допитати їх: "Хай їдуть до мене в окоп"

Воїни АТО обурені планами НАБУ допитати їх: "Хай їдуть до мене в окоп"

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 06:17  •  31036 перегляди

Read in English

Ветерани АТО та військові висловили обурення намірами НАБУ допитати їх у справі проти ексміністра Сольського. Вони наголошують, що під час війни є важливіші справи, ніж вилучення земель у захисників країни.

Ветерани АТО та військовослужбовці висловили обурення щодо намірів НАБУ та САП допитати їх у справі проти ексміністра аграрної політики Миколи Сольського. У коментарях для УНН вони підкреслили, що в країні триває війна, і зараз є більш нагальні справи, ніж вилучення земель у воїнів, які захищають країну від ворога.

Один із військовослужбовців (ім'я та прізвище не розголошуються з міркувань безпеки) запропонував детективам приїхати на допит до нього в окоп. "Хай допитують, хай приїдуть до мене в окоп і допитують. В країні війна, а хлопців пресують, поки вони воюють і не можуть нічого зробити. Це повний безлад. Хлопці в окопах життя своє кладуть, а вони ніяк не можуть ту землю поділити, не наживуться ніяк", – сказав він.

Інший військовослужбовець зазначив, що отримав землю законно і не розуміє, що саме намагаються з'ясувати антикорупціонери, наголосивши, що в Україні є більш важливі питання. "Я отримав землю абсолютно законно, не знаю, що вони там побачили і чому хочуть допитувати. Я зараз на службі. Якщо хочуть допитувати – нехай приїжджають. Мені здається, що є справи важливіші в нашій державі сьогодні, але якщо хочуть – хай займаються, якщо більше нічим", – додав він.

Контекст

Директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що у справі проти ексміністра агрополітики Миколи Сольського детективи планують допитати АТОвців, яких налічується понад півтори тисячі. НАБУ стверджує, що вісім років тому воїни нібито незаконно приватизували земельні ділянки у Сумській області, які були в користуванні Національної аграрної академії, за допомогою Сольського, який тоді був адвокатом. Однак Верховний Суд та експертизи вже спростували цю версію, довівши, що зазначені земельні ділянки не належали НААН. 

Інші експертизи, які ймовірно свідчили на користь Сольського та АТОвців, НАБУ намагалося приховати та анулювати