Вночі ворог намагався нанести удари по Києву “шахедами” та балістичними ракетами – КМВА

Вночі ворог намагався нанести удари по Києву “шахедами” та балістичними ракетами – КМВА

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 06:52  •  41574 перегляди

Read in English

Російські сили здійснили нічну атаку на Київ, використовуючи дрони "Shahed" та балістичні ракети. Всі ударні дрони були збиті в повітряному просторі столиці, а ракети не досягли цілі, удар на себе прийняло передмістя.

Цієї ночі росіяни атакували Київ десятками ударних дронів "Shahed" та балістичними ракетами, ймовірно, Іскандер-М або північнокорейської KN-23. Київська міська військова адміністрація повідомляє, що всі ударні дрони ворога були збиті в повітряному просторі столиці, пише УНН.

"Вдруге, з початку серпня, ворог спрямував свої повітряні атаки на Київ. Ця ніч 11.05.2024 розпочалася із запуску балістичних рекет в напрямку Києва. Як і попередній раз, 6 днів тому, повітряні цілі (на кшталт Іскандер-М або північнокорейської KN-23) столиці не досягли, удар на себе прийняло передмістя", - пише начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, на той момент вже було відомо про кілька десятків ударних БпЛА типу "Shahed", запущених по Україні.

"Біля десятка з них, після складних маневрів, намагалися атакувати Київ. Але силами та засобами ППО всі ударні дрони ворога були збиті в повітряному просторі столиці України. (Кількість та тип озброєння нададуть у звітах Повітряні Сили)", - додав Попко.

Нагадаємо

У ніч на неділю на Київщині внаслідок ворожої ракетної атаки загинули мирні жителі: чоловік і дитина. Повідомляється про поранених.

Також внаслідок атаки було пошкоджено 22 приватних будинки.