В Україні виявлено 5 випадків нового субваріанту ковіду FLiRT - МОЗ

В Україні виявлено 5 випадків нового субваріанту ковіду FLiRT - МОЗ

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 11:57  •  13083 перегляди

Read in English

В Україні зареєстровано 5 випадків нового субваріанту коронавірусу Omicron - FLiRT. Цей штам міг спровокувати значну частину захворювань останньої епідемічної хвилі, повідомив головний санітарний лікар України.

В Україні зареєстровано 5 випадків FLiRT, нового субваріанту коронавірусу Omicron, який міг спровокувати значну частину захворювань цієї епідемічної хвилі, повідомив на брифінгу у понеділок заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише УНН.

Деталі

"Ті країни, які звітували про підйом захворюваності, точно також ідентифікували, що це новий підтип штаму Omicron – FLiRT. За результатами секвенування на території України ми його також ідентифікували. У нас вже 5 позитивних зразків за результатами повного іонного секвенування", – зазначив Кузін.

За його словами, ідентифікація лише 5 випадків нового штаму FLiRT серед загальної маси, не виключає того, що саме цим субваріантом викликана більша частина випадків захворювання, значний ріст якого був зафіксований минулого місяця.

На Івано-Франківщині від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка7 серпня 2024, 16:30 • 19507 переглядiв