Українська бойова система стала ключовою на навчаннях НАТО у сфері антидронової боротьби

Українська бойова система стала ключовою на навчаннях НАТО у сфері антидронової боротьби

Київ  •  УНН

4 жовтня 2024, 16:37  •  9440 перегляди

Read in English

Українська бойова система DELTA відіграла ключову роль на навчаннях НАТО з антидронової боротьби у Нідерландах. Фахівці Центру інновацій МО України продемонстрували можливості системи з ідентифікації та виявлення дронів.

Протягом навчань у місті Вредепілі, Нідерланди, фахівці Центру інновацій МО України продемонстрували ідентифікацію дронів та можливості виявлення цілей в повітрі. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Деталі

Українська бойова система дебютувала на навчаннях НАТО у сфері антидронової боротьби.

Протягом навчань з 10 по 20 вересня у місті Вредепілі, Нідерланди, за участю 60 різноманітних систем та технологій боротьби з безпілотниками, українська система DELTA виступила однією з ключових платформ, повідомляють військові.

Водночас НАТО врахувало пропозиції української сторони, включивши до програми навчань використання FPV-дронів, сценарії з дружніми безпілотниками та масованими атаками дронів.

Українські військові приймали участь у наступних завданнях:

Кожен день шість польотів та інтегарцію через UA DRONE ID виконував німецький розвідувальний дрон;

інтеграція з системами партнерів  (дало змогу отримувати інформацію про повітряну та наземну обстановку і виявлені цілі в повітрі);

Також транслювали рух дронів у режимі реального часу;

Для планування місій пілотів застосовували модуль Mission Control.

"На антидронових навчаннях ми не просто тестуємо технології, а й демонструємо бойовий досвід .. Україна має значний потенціал у сфері розробки військових технологій", - прокоментувала заступниця міністра оборони з цифрової трансформації Катерина Черногоренко.

США оголосили про розширення навчання українських пілотів на F-16 і ще один Patriot для України26 вересня 2024, 10:46 • 21511 переглядiв