У школах та дитсадках Броварів взимку буде тепло – мер Ігор Сапожко розповів, в яких навчальних закладах ведуться відповідні роботи

У школах та дитсадках Броварів взимку буде тепло – мер Ігор Сапожко розповів, в яких навчальних закладах ведуться відповідні роботи

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 13:59  •  11593 перегляди

Read in English

У Броварах проводять роботи з енергозбереження в навчальних закладах. Утеплюють фасади, встановлюють сонячні електростанції та системи регулювання тепла на суму понад 73,5 млн грн.

Школи та дитячі садочки Броварів готуються не лише до нового навчального року, але й до опалювального сезону. Зокрема, мова про заходи з посилення енергозбереження. Про які саме роботи йдеться і в яких навчальних закладах вони проводяться розповів міський голова Броварів Ігор Сапожко в коментарі УНН.

Мер Броварів уточнив, що роботи тривають в рамках виконання енергосервісних договорів за І півріччя 2024 року.

"У дитячих садочках "Калинка", "Дивосвіт" ліцеях №3, №10, станом на початок серпня, вже завершені роботи з утеплення перекриттів горищ. Окрім цього, в цих двох ДНЗ та ліцеї №3 також будуть проведені роботи з утеплення фасадів, модернізації систем регулювання теплового потоку, встановлення сонячних електростанцій потужністю 10 кВт.

У дитсадку "Капітошка" встановлена система автоматичного регулювання теплового потоку із системою диспетчеризації та віддаленого управління", - повідомив Ігор Сапожко.

За словами міського голови Броварів, загальна вартість робіт по цих навчальних закладах становить понад 73,5 мільйонів гривень.

Ігор Сапожко також зазначив, що в рамках підписаного 1 серпня 2024 року меморандуму дитячий садок "Капітошка" отримає грант на встановлення сонячної станції потужністю 35 кВт.

"Маємо зробити все від нас залежне, щоб у школах та дитсадочках Броварів взимку нашим дітям було тепло та комфортно. Будемо виділяти кошти з міського бюджету, залучати гранти від міжнародних партнерів для того, щоб і надалі впроваджувати заходи з енергозбереження та енергоефективності в усіх навчальних закладах міста", - додав міський голова Броварів.

Укриття та системи оповіщення: як повномасштабна війна змінила підходи до будівництва шкіл та організації навчального процесу7 серпня 2024, 06:34 • 215044 перегляди