У Львові лікарі видалили одразу 3 пухлини на нозі в дівчинки

У Львові лікарі видалили одразу 3 пухлини на нозі в дівчинки

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 10:26  •  12051 перегляди

Read in English

Хірурги дитячої лікарні святого Миколая у Львові успішно прооперували 17-річну пацієнтку з хворобою Реклінгхаузена. Лікарям вдалося видалити три пухлини з її ноги малоінвазивним методом.

Хірурги з дитячої лікарні святого Миколая у Львова, успішно прооперували 17-річну пацієнтку, яка страждала на спадкову хворобу - хворобу Реклінгхаузена. Лікарям вдалося видалити три пухлини з її ноги.

Пише УНН з посиланням на Львівську міську раду.

Дівчина з Вінниці Ангеліна Малишева бореться з хворобою Реклінгхаузена або нейрофіброматозом І типу з чотирирічного віку, коли їй вперше поставили цей діагноз.

Це важке спадкове захворювання, що зазвичай проявляється від раннього віку "кавовими плямами" на шкірі і призводить до розвитку численних пухлин на шкірі, кістках та в нервовій системі, що можуть з часом стати злоякісними.

У віці восьми років Ангеліні видалили кілька пухлин у лівій нозі, серед яких була пухлина довжиною 15 см. Нещодавно дівчина знову відчула біль у тій же нозі, що супроводжувалося втратою чутливості у нижній частині кінцівки, що ускладнювало ходьбу.

Сім'я звернулася по допомогу до львівських спеціалістів лікарні святого Миколая, де онкогематологи виявили три нові пухлини. Аби забезпечити безболісність і безпеку оперативного втручання, Ангеліні провели блокаду стегнового і сідничного нервів за допомогою апарату Stimuplex, який дозволяє візуалізувати судини. Пухлини було видалено малоінвазивним методом через три проколи, і операція пройшла успішно.

Після операції Ангеліна вже могла прогулюватися центром Львова зі своєю матір'ю.

Нагадаємо

Три життя врятувала жінка з Буковини, родичі якої згодилися на посмертну донацію органів. У Національному Науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова розповіли, як вдалося доправити до Києва донорську печінку та які пересадки виконали колеги із Чернівців та Львова.