У російському брянську повідомили про атаку дронів: під ударом завод, що виробляє деталі для "Іскандерів"

У російському брянську повідомили про атаку дронів: під ударом завод, що виробляє деталі для "Іскандерів"

Київ  •  УНН

19 жовтня 2024, 06:30  •  14797 перегляди

Read in English

Уночі безпілотники атакували завод "Кремній ЕЛ" у Брянську, один з найбільших виробників мікроелектроніки в рф. Завод виготовляє деталі для ракетних комплексів "Іскандер" та систем ППО "Панцир".

Уночі в російському Брянську дрони атакували завод "Кремній ЕЛ", один з найбільших виробників мікроелектроніки в рф, який зокрема робить деталі для ракетних комплексів "Іскандер", повідомили місцеві жителі та телеграм-канали, пише УНН.

Деталі

"Внаслідок детонації вибухового пристрою збитого безпілотника у горищній частині нежитлової будівлі сталося спалах. Вогнеборці МНС росії по Брянській області оперативно ліквідували пожежу. Постраждалих немає", - написав уночі губернатор російського регіону у соцмережах.

Як стверджує мо рф, загалом ща ніч їхньою ППО знищено та перехоплено 16 безпілотних літальних апаратів: 13 БПЛА - над територією Брянської області, 2 – над територією Ростовської області та один – над Бєлгородською областю.

Атаку на завод місцева влада не підтверджувала, але про це повідомляють місцеві жителі, зазначає телеграм-канал ASTRA.

Доповнення

За повідомленнями, "Кремній ЕЛ" - це один з найбільших виробників мікроелектроніки в росії. 94% продукції підприємства у 2017 році було випущено на потреби міноборони рф. Завод обслуговує концерни "Алмаз-Антей", "Аерокосмічне обладнання", "Сузір'я" та "Вега". Він робить деталі для систем ППО "Панцир" та ракетних комплексів "Іскандер".