ЦПД про хвилю "замінувань" держустанов та закладів соцінфраструктури: "Мета ворога – посіяти паніку"

ЦПД про хвилю "замінувань" держустанов та закладів соцінфраструктури: "Мета ворога – посіяти паніку"

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 12:14  •  8259 перегляди

Read in English

Центр протидії дезінформації фіксує масові повідомлення про "замінування" держустанов та соцзакладів в Україні. Мета ворога - посіяти паніку. В ЦПД закликають зберігати спокій і довіряти офіційним джерелам.

По Україні фіксується хвиля повідомлень про "замінування" державних установ та закладів соціальної інфраструктури. Подібні дії можуть бути частиною кампанії ворога з дестабілізації українського суспільства. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Центр протидії дезінформації фіксує хвилю повідомлень про замінування державних установ та закладів соціальної інфраструктури. У списку "замінованих" установ опинився і Центр, наразі обставини з’ясовуються. Подібні дії можуть бути частиною кампанії ворога з дестабілізації українського суспільства

- йдеться в повідомленні.

В ЦПД зазначається, що російські спецслужби уже неодноразово вдавалися до схожих заходів раніше, як до інструменту в рамках гібридної війни проти нашої держави.

"Мета ворога – посіяти паніку і хаос у містах по всій Україні. Зберігайте спокій та довіряйте офіційним джерелам інформації!", - закликають в ЦПД.

Доповнення

Надійшли повідомлення про "замінування" десятків об'єктів адмінбудівель та навчальних закладів по всій Україні. Правоохоронці підтвердили інформацію про повідомлення у 11 містах. 

Поліція Києва повідомляла, що надійшло повідомлення про "замінування" школи №217 міста Києва. Відповідні служби проводять перевірку.

Нацполіція заявляє, що поліція проводить перевірку на об’єктах, щодо яких надійшли анонімні повідомлення про замінування.